Huidige stand van zaken Cederlaan

31 augustus '20

Er zit schot in de zaak voor de nieuwbouwlocatie Cederlaan. Het saneringsbedrijf is bezig met de laatste fase van het schoonmaken van de grond en we zijn volop in gesprek met de gemeente Eindhoven over een nieuw concept-stedenbouwkundig plan. Lees hieronder een update over de huidige stand van zaken.

De saneringswerkzaamheden

Eind 2018 heeft het saneringsbedrijf Krüger de saneringsconstructie opgebouwd en is gestart met het schoonmaken van de grond. Naar verwachting is de sanering medio december 2020 afgerond. Daarna wordt de saneringsconstructie weer afgebouwd en zijn de werkzaamheden voltooid. Tijdens en na deze saneringswerkzaamheden worden bodemonderzoeken uitgevoerd om vast te stellen dat de grond bebouwd kan worden.

Nieuw concept-stedenbouwkundig plan

Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de plannen voor de nieuwe woonlocatie Cederlaan. De gesprekken tussen BPD en de gemeente Eindhoven inzake het nieuwe concept-stedenbouwkundig plan vinden momenteel plaats. Naast de kaders en het beleid van de gemeente Eindhoven en de visie van BPD worden in dit voorlopig stedenbouwkundig plan ook de uitkomsten van de samenspraakavonden gewogen en meegenomen. Na afronding van deze fase (conform verwachting oktober/november 2020) zal BPD de buurtbewoners wederom uitnodigen om de resultaten daarvan te presenteren en het gesprek aan te gaan. Binnenkort volgt hier meer informatie over.

Vragen? Neem contact met ons op
Het laatste nieuws weten? Bekijk het nieuwsoverzicht