Terugblik informatieavond 2 juni 2021

15 juni '21

Op woensdag 2 juni 2021 organiseerde ontwikkelaar BPD een digitale informatieavond voor omwonenden en geïnteresseerden over de herontwikkeling van het braakliggend terrein aan de Cederlaan in Eindhoven. Daarmee werd het eerdere traject voor samenspraak hervat. In totaal namen 35 mensen deel aan de avond. De ontwikkelaar, stedenbouwkundige en architect presenteerden hun plannen en na afloop werden er volop vragen gesteld door deelnemers. Ook werd de nieuwe naam van het plan onthuld… Drukkerijkwartier!

Presentatie van de plannen

De presentatie startte met een terugblik op het eerdere samenspraaktraject uit 2017/2018. Welke input werd er destijds door omwonenden gegeven? En wat waren de belangrijkste aandachtspunten? Van veiligheid tot privacy, stedenbouwkundig aansluiten, bereikbaarheid en parkeren, sociale binding en ontmoeten. Vervolgens werd het nieuwe stedenbouwkundig plan gepresenteerd, met daarbij een toelichting over hoe de geleverde input in de plannen is verwerkt. Tot slot liet ook de architect een impressie van de nieuwe woonwijk zien.

Volop vragen

Na afloop van de presentatie was er ruimte voor het stellen van vragen. Daar werd volop gebruik van gemaakt. Er werden vragen gesteld over hoe de nieuwe wijk eruit komt te zien, over kansen voor de buurt, maar ook over een aantal zorgen die leven. Denk aan vragen over doorstroommogelijkheden, bouwhoogte, architectuur, de toegang voor autoverkeer, de mogelijkheden voor parkeren en over de eventuele kap van de bomen op het terrein. Complimenten waren er voor het ontwerp en de nieuwe naam, Drukkerijkwartier. Tijdens de sessie probeerden de presentatoren en andere betrokkenden de vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. De gemeente Eindhoven was ook aanwezig voor de beantwoording van vragen. Omwille van de tijd was het niet mogelijk om alle vragen even uitgebreid te beantwoorden. Onderaan dit nieuwsbericht geven we antwoord op alle vragen.

Vervolgstappen

Omwonenden die daar nog behoefte aan hebben, zijn van harte welkom voor een 1-op-1 gesprek met BPD. Vraag dit gerust aan via het e-mailadres [email protected]. Graag voor vrijdag 18 juni 2021, de gesprekken worden zoveel mogelijk nog in juni 2021 ingepland. Daarna gaat BPD aan de slag met de vervolgstappen: het definitief stedenbouwkundig plan dat naar verwachting in september 2021 aangeboden zal worden voor een wijzigingsprocedure bestemmingsplan, en het voorlopig ontwerp van de woningen. Vanaf september 2021 wordt ook opnieuw participatie georganiseerd over een aantal onderwerpen die niet worden vastgelegd in het bestemmingplan. Denk aan de inrichting van de openbare ruimte, de invulling van de ruimte op de begane grond van het woongebouw en de manier waarop erfafscheidingen en kavelgrenzen worden vormgegeven.

Terugkijken?

Wilt u de informatieavond terugkijken? Dat kan via deze link

Informatieavond terugkijken

De gestelde vragen tijdens de informatieavond

Het complete overzicht met vragen en antwoorden vindt u hieronder.

  Veel gestelde vragen
  Nieuwsoverzicht